OYO e-readerSelexyz, de keten van Nederlandse kwaliteitsboekhandels, introduceert in samenwerking met andere leidende Europese boekhandelsketens de eigen touchscreen wifi e-reader OYO. Dankzij de uitzonderlijk lage prijs van 149 euro en de gebruiksvriendelijkheid van de OYO ontsluit Selexyz de wereld van digitale boeken voor een groot lezerspubliek.

Selexyz stelt een groot aanbod boeken beschikbaar, waaronder circa 5.000 Nederlandse en 100.000 Engelse titels. Selexyz, de eerste boekhandel in Nederland die een eigen e-reader aanbiedt, maakte dit bekend tijdens de Frankfurter Buchmesse, het grootste boekenevenement van de wereld. Boekenliefhebbers kunnen vervolgens e-books bestellen en downloaden in de voorgeïnstalleerde en volledig geïntegreerde selexyz e-book-winkel.

De OYO is een door Medion gefabriceerde ereader met een 6-inch touchscreen dat gebruik maakt van de techniek van Sipix, een concurrent van eInk.

Behalve ePub (Adobe DRM), PDF, TXT en HTML, ondersteunt de OYO ook de weergave van afbeeldingen en het afspelen van MP3-bestanden. Door de ingebouwde zwaartekrachtmeter wisselt de schermoriëntatie automatisch mee met de draaiing van het apparaat.